Avrupa Taekwondo Federasyonun dan Yeni Bir Şampiyona Modeli Geliyor

Avrupa Taekwondo Federasyonun dan Yeni Bir Şampiyona Modeli Geliyor

Avrupa Taekwondo Federasyonun son zamanlarda yaptığı açık şampiyonalar olsun Avrupa Şampiyonaları olsun çok fazla rağbet görüyor. Avrupa Taekwondo Federasyonu Avrupa da taekwondo yu dahada fazla popüler kılmak ve bu ilgiye karşılıksız kalmamak için yeni bir şampiyona modeli getirmeye hazırlanıyor. Bu şampiyonanın adı WTE Multi European Championships (İngilizce ismi bu ama Türkçe Olarak Çoklu Şampiyona diyebiliriz. Yada artık ismi olarak ne verirlerse.) olması öngörülüyor. Bu şampiyona şimdilik Avrupa Birliği üye ülkelerine hitap edecek. Bu şampiyonanın etkinlik takvimine girmesi 2018 yılı olarak planlanıyor.

Bu şampiyona için tam bir açıklama yapılmadı. Fakat bu şampiyonada Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Master lar aynı şampiyonada yarışacağı söyleniyor. Tabi herkes kendi kategorisinde yarışacak. Ama yıldızların ve gençlerin, büyükler ve master ları canlı canlı izleyip epey bir şeyler öğreneceği kesin.

Ayrıca bu şampiyona için Para ve Poomse kategorileri açılmasıda planlanıyor.

Dediğimiz gibi şuan için tam net bir bilgi yok. Ama kısa zaman içerisinde bir bilgi yayımlanacak. Hoş bilgi yayımlansa bile sanırım AB ülkesi olmadığımız için yarışmalara katılamayacağız. Yinede bilginiz olsun istedim.

Yorum Yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir