Dünya Taekwondo Federasyonu Dartfish ten Taekwondo Videolarını Geri Çekti

Bir çok taekwondo sporcusu ve antrenörü bilir Dartfish i. Yaklaşık 2004 den bu yana tüm turnuvaların videoları bu sitede bulunuyordu. Hatta videolarda sporcuların vuruşları ve cezaları videoda zamanlara etiketlenmişti. Bu sayede hangi raundda hangi sporcu nereye vuruş yapmış ceza mı almış hepsini ayrıntılı olarak görüyor ve o dakikaya ya saniyeye direk geçiş yapabiliyordunuz.

Dün bir kaç video izleyeyim diye dartfish e girdim. Bir baktım videolar yok. Sadece Avrupa Taekwondo Federasyonunu kanalı mevcut. Kanalda da 2014 den 4 turnuva var. Sonradan aklıma geldi. Daha önceden worldtaekwondo.tv kayıt yaptırmıştım orada da taekwondo videoları var diye. Bir baktım videolar koleksiyonlar o kısma geçmiş. Günlük 10 TL veya yılbaşına kadar 30 TL ödeyerek tüm videoları izleyebiliyorsunuz. Bende yıl sonuna kadar olan paketi alarak videolara göz attım. Çoğu turnuvaların yarı  final ve finalleri mevcut ama tur maçları dahil birçok maç eksik. Yani görsel olarak site güzel hazırlanmış fakat içerik bakımından Dartfish den çok geri kalmış. Umarım eski videoları ekleyip daha da zengin içerik sağlayabilirler.

Not :  worldtaekwondo.tv Dünya Taekwondo Federasyonunun resmi sitesi mi değil mi diye bir araştırma yaptım. Dünya Taekwondo Federasyonu nun sitesinde worldtaekwondo.tv için bir açıklama yok. Biraz daha derine ineyim dedim ve sitenin OZ diye bir firma olduğunu öğrendim. Bu firmanın Dünya Taekwondo Federasyonu ile bir anlaşması var mı yok mu belli değil. Bunun için Dünya Taekwondo Federasyonu nun bir açıklamasını bekleyeceğiz artık. Ayrıca firma aynı görsel arayüzle birçok spor dalında videoları mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir