Türkiye Taekwondo Federasyonu İl Seçmelerine Geri Dönüldü

Türkiye Taekwondo Federasyonu 25.08.2017 tarihinde yayınladığı duyuruda 2018 yılı içerisinde gerçekleştireceği Büyükler ve Gençler Türkiye Taekwondo  Şampiyonalarında Ankara, İzmir ver İstanbul kendi illerinde yapacakları seçmelerden ilk 4 sporcuyu, Batı ve Doğu Gruplarından ise ilk 12 sporcuyu Türkiye Taekwondo Şampiyonasına katılma hakkı tanıdı. Bunun yanında;

– 2016-2017 yıllarında Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılan ve yaşları tutan Milli Sporcular Büyükler ve Gençler Türkiye Şampiyonalarına direkt katılabileceklerdir.

– Silahlı Kuvvetler mensupları, Polis Akademisi ve Koleji (İl Emniyet Müd.spor Kulübleri hariç) il seçmeleri veya Grup Müsabakalarına girmeden resmi yazılarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri listelerine isimlerini yazdırmak suretiyle doğrudan Türkiye Şampiyonalarına sadece 1 takımla katılabileceklerdir.

 

Ayrıca Yaş ve Kuşak Dereceleri olarak ta;

Büyük Erkek ve Bayanlar için En az Kırmızı Siyah (1.Gıp) ve daha üst kuşağa sahip 2001 ve daha aşağı doğumlu sporcular

Genç Erkek ve Bayanlar için En az Kırmızı Siyah (1.Gıp) ve daha yukarı kuşak derecesine sahip 2001 – 2002 ve 2003 doğumlu sporcular müsabakalara katılacaktır.

Müsabakalar için Ekim ve Kasım içerinde olacağını belirtilen Türkiye Taekwondo Federasyonu,müsabakaların yer ve zaman hakkında bilgiyi federasyonu sitesinden duyuracağını belirtti.

Büyükler ve Gençler Doğu Grubuna katılacak iller : Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, G.Antep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Hakkari, Iğdır, K.Maraş, Kars, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Ş.Urfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van.

Büyükler ve Gençler Batı Grubuna katılacak iller : Afyon, Aydın, Aksaray, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, Mersin, Karaman, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir